Wc verstopt Groningen

Een verstopt toilet in Groningen lossen wij snel voor u op!

Wat doet u als uw wc verstopt raakt? Gaat u de blokkade zelf verwijderen of roept u de hulp in van een ervaren rioolvakman uit Groningen, die dezelfde dag nog langskomt? Natuurlijk kiest u voor dit laatste als u tijd wilt besparen. Bovendien bent u geen geld kwijt aan chemische ontstoppers, die behalve duur, ook schadelijk zijn voor uw wc. Bel ons daarom nu voor een veilige en efficiënte oplossing!

Verstopping wc oplossen: zó doen wij dat

Blokkades uit wc’s verwijderen doen wij meestal met mechanisch gereedschap. U kunt dan denken aan een verenmachine of aan een hogedrukreiniger. Deze laatste wordt meestal ingezet bij zeer hardnekkige verstoppingen. Maar wat doen deze machines?

1. Verstopping wc verwijderen met verenmachine
Op de verenmachine wordt een freeskop bevestigd die goed in de afvoer past. Als deze kop gaat draaien, wordt het vuil uit de afvoer gefreesd. Even de spoelknop indrukken en het vuil wordt meteen afgevoerd.

2. Verstopping wc verwijderen met hogedrukslang
Op de slang zit een speciale kop die zichzelf al spuitend door de afvoer trekt. Het vuil aan de binnenkant van de afvoer komt los en spoelt met het water weg.

Zoals u ziet, komen er bij deze methodes geen chemische middelen aan te pas. Dat is alleen maar goed, want chemicaliën verstoren de waterzuivering en kunnen uw leidingen sneller doen slijten. Het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen is bovendien niet zonder gevaar: meerdere mensen hebben hierdoor al brandwonden opgelopen. Heeft u al een dergelijk middel gebruikt? Licht onze specialist dan in, zodat hij zich van tevoren kan beschermen.

Kosten verstopte wc verhelpen

Niet alle verstoppingen kunnen op dezelfde manier opgelost worden. Soms zijn er meer werkzaamheden nodig, bijvoorbeeld als ze worden veroorzaakt door een defect in de riolering. Hierbij kunt u denken aan:

  • Gescheurde of gebroken leidingen
  • Verzakte leidingen
  • Wortelgroei in leidingen
  • Verkeerd aangelegde leidingen
  • Verouderde (dus versleten) leidingen
Reparatie, renovatie of zelfs vervanging van het rioolstelsel is dan niet uitgesloten. Dit soort werkzaamheden kosten meer tijd en wellicht ook meer mankracht, afhankelijk van de ernst van de situatie. De kosten kunnen dus per geval verschillen. Bel ons alvast voor een prijsopgave en laat u door onze vakman adviseren.

Wc verstopt? Zo voorkomt u herhaling.

Natuurlijk wilt u geen tweede, of zelfs derde, verstopping meemaken. Daarom hebben onze experts wat tips voor u verzameld om dit te voorkomen. Kent u ze al? Dan nog kan het geen kwaad om ze eens door te nemen.

  • Reinig de wc eens per maand met soda en heet water.
  • Gebruik schoonmaakazijn als u kalkaanslag in de wc wilt voorkomen.
  • Duw de knop goed in tijdens het doorspoelen.
  • Werp geen tampons of maandverband in de wc. Ze horen in de afvalbak.
  • Bevestig wc-rollen in een houder, zo vallen ze niet - per ongeluk - in de wc.

Wc verstopt en direct hulp nodig?

Onze specialisten hebben veel kennis en ervaring. Zij behandelen immers dagelijks verstopte wc’s in heel Groningen en omgeving, het hele jaar door. Bent u ook op zoek naar een vakman voor uw verstopte wc? Bel ons dan direct voor een afspraak! Wij schieten u vandaag nog te hulp.

WC verstopt Groningen?

Wij staan 24/7 voor u klaar!